OKULUMUZDA 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİMİZİ ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ!

18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. yıldönümü münasebetiyle okulumuzda Çanakkale şehitlerini anma ve anlama programı tertip edildi. Okulumuz konferans salonunda düzenlenen anma programına 11. ve 12 . sınıf öğrencilerimiz iştirak etti. DİKAB öğretmenlerimiz Yadigar ASLAN ve Abdullah YILMAZ tarafından organize edilen programa konuşmacı olarak da diğer DİKAB öğretmenimiz Emrullah KURT katıldı.

OKULUMUZDA 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİMİZİ ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ!

Öğrencilerimiz tarafından çeşitli şiirlerin okunduğu ve sunumların yapıldığı programda güzel bir sinevizyon da öğrencilere izletildi. Emrullah KURT hocamız günün anlam ve önemiyle ilgili güzel bir konuşma yaptı. Hocamızın bu duygu yüklü konuşmasından bir bölümü sizinle paylaşıyoruz:

‘’Çanakkale Zaferi, sadece askeri bir zafer değil, aynı zamanda milli bir uyanışın ve birlik ruhunun da simgesidir. O gün, atalarımızın gösterdiği vatanseverlik, fedakarlık ve cesaret, bugün bizlere ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Çanakkale, milletimizin birlik ve beraberlik içinde ne kadar güçlü olduğunun en canlı kanıtıdır.

Bugün, Çanakkale ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Çanakkale’de şehit düşen kahramanlarımızı minnet ve rahmetle anarken, onların bize miras bıraktığı bu vatanı en iyi şekilde korumak ve yaşatmak için daha da çok çalışmalıyız.’’

Özellikle lise çağındaki gençlerin gözünü kırpmadan şehadete koşması öğrencilerimiz açısından güzel bir örneklik teşkil etti.

Bu güzel ve anlamlı çalışmada emek veren idareci ve öğretmenlerimize; katılım sağlayan öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyor; şehitlerimize Fatihalarımızı gönderiyoruz. Ruhları şad, mekanları Cennet olsun…

19-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-2024

Yayın: 19.03.2024 - Güncelleme: 19.03.2024 15:36 - Görüntülenme: 324